Author Topic: Help with install/running problems  (Read 504 times)

Offline skiv180

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Helpful: +0/-0
Help with install/running problems
« on: 2017-11-18, 07:44:16 AM »
Hi, I need some help with a couple of problems that I am having getting nZEDb to work. I installed it on a Centos 7 machine with PHP 7.1, MariaDB 10, NGINX and Composer installed. My initial problem was that when I browsed to localhost/install I could see the Welcome page (index.php) but when I clicked on Go to step 1, it would just reload the index.php page.

Trying to fix this I created another problem, I tried creating a blank install.lock and config.php, but when I browsed to localhost/install I got a blank web page. So I deleted config.php again, but now I get an error:

Code: [Select]
Fatal error: Uncaught RuntimeException: Unable to load configuration file '/var/www/nZEDb/configuration/config.php'. Make sure it has been created and contains correct settings. in /var/www/nZEDb/nzedb/config/Configure.php:51 Stack trace: #0 /var/www/nZEDb/nzedb/config/Configure.php(131): nzedb\config\Configure->loadSettings('config', true) #1 /var/www/nZEDb/nzedb/config/Configure.php(42): nzedb\config\Configure->loadEnvironment('indexer') #2 /var/www/nZEDb/nzedb/bootstrap.php(31): nzedb\config\Configure->__construct('indexer') #3 /var/www/nZEDb/libraries/lithium/core/Libraries.php(326): require('/var/www/nZEDb/...') #4 /var/www/nZEDb/libraries/lithium/core/Libraries.php(304): lithium\core\Libraries::_configure(Array) #5 /var/www/nZEDb/app/config/bootstrap/libraries.php(135): lithium\core\Libraries::add('nzedb', Array) #6 /var/www/nZEDb/app/config/bootstrap.php(34): require_once('/var/www/nZEDb/...') #7 /var/www/nZEDb/www/smarty.php(22): require_once('/var/www/nZEDb/...') #8 /var/www/nZEDb/www/install/index.php(7): requir in /var/www/nZEDb/nzedb/config/Configure.php on line 51
So I need help to fix this second problem, then to solve the initial one.